Nu is de meest uitdagende tijd van de hele pandemie voor muzikanten

Oktober 2021 blijkt de uiterst uitdagende tijdstip in zijn sneetje toerende muzikanten en de livemuzieksector sinds het aftrap van den pandemie.

Toen COVID boterham ie eerst toesloeg, was het verstaanbaar watten er moest gebeuren. Nu existentie elk percentage van ie ecosysteem van livemuziek uitgeput, spaarzaam gestrest en knokken kant doorheen ter overleven, plus de weg vooruit existentie aantal minder verhelderend.

In maart 2020 volgden muzikanten plus podia den richtlijnen van den overheid plus sloten hoen shows. In eerste instantie denk allemaal dat het een korte onderbreking zou wezen. Maar naargelang de inweken vorderden, bezuinigden muzikanten en anderen in de livemuziek doodop kosten, vroegen zijkant overheidssteun aan en vroegen kantkloswerk aanhangers plusteken supporters ingevolge merch in acquireren, de fooienpot in volgooien en ter helpen dingen kant doch konden.

Creatieve energieën verschoven. De tijdstip diegene gewoonlijk worden besteed aan ie doen van liveshows, worden uitgegeven aan schrijven plusteken opnemen, aldaar computerbestanden die overheen duizenden kilometers werden verhandeld, de locatie van den lockdown irrelevant maakten.

Eens een bijzaak, verkenden muzikanten, muziektechnologiebedrijven, sociale-mediakanalen plusteken weleens locaties muzieklivestreams te een ongekend ritme. Bandsintown publiceerde uitsluitend alreeds in de eerste vijf maanden van den lockdown 43.000 livestreams van 14.000 kunstenaars.

Begin 2021 voelde ie alsof zijkant beter werden. Vaccins boden hoop, locaties gingen opnieuw frank toen de lockdown-regels versoepelden en artiesten begonnen hoen eerste tours te meer dan eentje schooljaar ter reserveren.

Toen sloeg de Delta-variant toe plus stagneerde de vaccinatiegraad, waardoor ie boterham ook artiesten mits fans riskanter werd doorheen misselijk een voorstelling te gaan.

Oktober 2021
De weg vooruit lijkt plotseling aantal minder verhelderend.

Het heronderhandelen of nietigverklaring van zelfs niettemin eentje enkele show vermag eentje hele rondleiding verliesgevend vervaardiging plus sowieso bestaat den mogelijkheid daarop groter dan uiteindelijk. De Delta-golf zorgde ervoor dat de verkoop van nieuwe tickets vertraagde totdat eentje druppeltje en doorbraakzaken dwingen muzikanten vaak vanwege hoen inherent shows ter quarantaine ter kwalificeren plusteken ter annulering.

Tegelijkertijd wezen argeloos 18 maanden van den pandemie alle financiële reserves uitgeput, mens den werkloosheid en andere overheidssteun op, plus bezitten den mentale spanning van 18 maanden opsluiting, angst plus ‘noch weten’ hoen wegenbelasting geëist.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *