Beukenhaag

Een reden om een beukenhaag in uw tuin te planten kan zijn vanwege de privacy of wanneer u uw tuin een natuurlijkere look wil geven. Bij het planten van een haag zijn er een aantal dingen waar u op moet letten, hou hiervoor de volgende punten in gedachten:

Planten van een Beukenhaag

Wanneer het seizoen voor planten begint u te planten, plaats een hoopje tuinaarde op de bodem van het kuiltje en druppel wat water in. Druppel wat water in de haag en plaats het op zijn plaats. Steek een paar gaten om de pot wanneer de plant te groot is om erin gestoken te worden.

Steek 5 tot 6 gaten, ongeveer 10 centimeter van elkaar in de grond totdat u een gat hebt gedaan waar de pot in past. Druppel wat water in elk gat en zet hem terug op zijn plaats. Steek om gaten in bepaalde delen van de haag wanneer deze te groot of te zwaar is om op hun plaats teruggezet te worden. Steek gaten in bepaalde delen van de haag, verwijder net genoeg grond en steek ze terug om eventuele wortelgebieden te verdelen. Bedek de voorpoten van de plant met wat fijne kiezelstenen en plaats het in de gaten die u gemaakt heeft, druppel wat water in elke pot als u ze teruggezet hebt.

De verzorging van de haag

Laat de bomen in de eerste weken na het planten goed voorzien van water zodat hij niet uitdroogt en voldoende voedingsstoffen opneemt om te groeien. Snoei de gehele haag in de herfst. Extreme weersomstandigheden kan deze plant prima hebben dus is zeer geschikt voor in Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *